ראגו בשר בקר- רוטב בולונז

מצרכים

  • חצי ק"ג בשר בקר טחון – מומלץ צוואר או כתף, שמתאימים לבישול ארוך ודלים יחסית בשומן
  • חצי בצל לבן קצוץ
  • 5 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנטנות
  • 4 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
  • 1/2 בקבוק יין לבן (לא משנה אם יבש או חצי יבש.
  • 2 שיני שום קצוצות
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט סוכר

אופן הכנה

  • מחממים שמן במחבת עמוקה.
  • מוסיפים את הבשר לטיגון קל.
  • מוסיפים את הבצל ומערבבים.
  • מוסיפים קוביות עגבניות, גזר, שתי שיני שום קצוצות, סלר, קורט סוכר ומערבבים.
  • ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים ואז מוסיפים את היין לאט לאט, לסירוגין (בכל פעם מוסיפים מעט, מבשלים עד שמצטמצם ומוסיפים שוב).
  • מבשלים את הראגו על אש נמוכה מאד (עם בעבוע עדין ואיטי) במשך 4 שעות, עם מכסה מעט פתוח. מדי פעם מציצים לסיר, בוחשים ומוודאים שהנוזלים לא התייבשו לגמרי (במידה והנוזלים יבשו לחלוטין ניתן להוסיף מעט יין או מים).
  • מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהאש.
  • מומלץ לצנן את הראגו לפחות חצי שעה, עד להתייצבות כל הטעמים.

    קרדיט: מיכל בראל, פסטה דלה קזה www.facebook.com/PastaDellaCasa