גולאש הונגרי אמיתי

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר כתף, חתוך לקוביות
  • 5 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 2 גזרים פרוסים גס
  • 1 בצל גדול קצוץ גס
  • 4 שיני שום כתושות
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • כף פפריקה
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • קמצוץ סוכר
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 1.5 ליטר מים או ציר

אופן הכנה

בסיר רחב (המתאים גם לתנור) מטגנים את הבצל עם מעט שמן, עד להזהבה קלה.
מוסיפים את השום ואת קוביות הבשר.
מטגנים את קוביות הבשר כדקה, מכל צד.
מוסיפים לסיר מים עד לכיסוי הבשר, מסדרים את תפוחי האדמה ומוסיפים את התבלינים.
מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומסירים את הסיר מהאש.
מכסים את הסיר עם מכסה ומעבירים לתנור.
מבשלים את התבשיל בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך כ-3 שעות.